Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kop valt van praalwagen optocht Oldenzaal

20230219 02 oldenzaal
Deel carnavalswagen valt op toeschouwer in Oldenzaal, vrouw gewond
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In Oldenzaal is tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht een vrouw gewond geraakt toen ze de kop van een praalwagen bovenop zich kreeg.Vrouw naar ziekenhuis


De organisatie van de carnavalsoptocht heeft dat bevestigd. Het gaat om een toeschouwer die een deel van de praalwagen van de Hoalthakkers uit Losser bovenop zich kreeg. Een woordvoerder van de organisatie meldt dat de verwondingen van de vrouw mee zouden vallen. De wagen van de carnavalsvereniging is uit de route gehaald. De loopgroep van de Hoalthakkers is wel verder gegaan.

Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar het ongeval. De bestuurder van de carnavalswagen is, volgens de procedure, aangehouden. De politie vraagt eventuele beelden van het ongeval te delen voor het onderzoek.

"Ik weet niet wat er precies is gebeurd", zegt burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal. "Dat proberen we nu scherp te krijgen. Ik weet wel dat de mevrouw die het betreft voor de zekerheid naar het ziekenhuis is gebracht. De laatste berichten die ik heb gekregen is dat het verder goed met haar gaat."

"Veiligheid staat hoog in het vaandel", stelt Welman. "Dat wordt goed gecontroleerd. Vooral vooraf als de wagenbouw plaatsvindt. Dus hoe dit heeft kunnen gebeuren, is voor mij ook een vraag. Daar komt de komende komende week wel meer duidelijkheid over."
De Hoalthakkers werden gisteren nog eerste bij de carnavalsoptocht in Losser. "Dit is een deceptie na de overwinning van gisteren", zegt Edwin Bijmholt, voorzitter van de Hoalthakkers in een korte reactie.

(Artikel door samenwerking met mediapartner RTV Oost)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.