Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Ahmed’s lijst: mobiele wc’s, gasflessen, ondergoed en tenten

Achmed uit Oldenzaal in rampgebied
Achmed uit Oldenzaal brengt hulpgoederen naar rampgebied
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL / TURKIJE – Ahmed Hastemir reed, samen met een collega, woensdag vanuit Oldenzaal naar het rampgebied in Turkije. Het is onbeschrijfelijk wat hij ziet en meemaakt, vertelt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker.


De Oldenzaler heeft inmiddels al een paar etmalen in het rampgebied doorgebracht. De bus met hulpgoederen is helemaal leeg. De spullen zijn verdeeld onder meerdere getroffen families.
“Het is bizar hier”, vertelt hij. “Ik ben nog niet bijgekomen van wat ik allemaal zie.” Kinderen die in de vrieskou (’s nachts vriest het ruim 20 graden en overdag komt het ook niet boven het vriespunt) zonder schoenen lopen, mensen zonder dak boven hun hoofd.
“Wat er vooral nog nodig is zijn mobiele wc’s, gasflessen, kachels, (dames)ondergoed en tenten. Veel tenten.”

Na nachten in hun bus geslapen te hebben, vertrokken ze gisteravond uit het rampgebied naar een plaats verderop. “Om even uit te rusten. We zijn helemaal kapot.”
Vandaag hebben ze ondergoed, handdoeken en tenten gekocht. Ook andere spullen staan op hun lijstje. Hastemir: “We gaan straks weer terug.”
Hoe lang hij in Turkije blijft weet hij nog niet. “Ik wil het liefst blijven helpen. Na de aardbeving hebben de mensen gewoon niks meer. Wat ik wel weet: in Nederland hebben we echt alles. Daar moeten we echt dankbaar voor zijn.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.