Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal zamelt spullen in voor Turkije en Syrië

Oldenzaal Fatih Moskee
Oldenzaal Fatih Moskee
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL- “De gebeurtenissen in Turkije en Syrië kan ik met geen enkel woord beschrijven”, zegt Mevlid Yildirim uit Oldenzaal aangeslagen. “Het is heel heftig.” Woensdagavond is een vrachtwagen van het Oldenzaals transportbedrijf Mach vertrokken met goederen voor mensen in Turkije en Syrië.


Begin deze week hebben in Turkije en Syrië meerdere zware aardbevingen plaatsgevonden. Het dodental loopt inmiddels op naar 20.000.

Mensen komen samen

De gemeente Oldenzaal hield dinsdag een bijeenkomst voor vijf verenigingen die een band hebben met Turkije en Syrië.
Oldenzalers met familie en kennissen in het getroffen gebied kwamen hier bij elkaar. “''We hebben familie en kennissen verloren bij de aardbeving'', aldus Yildirim. “De gemeente heeft de verhalen aangehoord en nog belangrijker: de verenigingen in verbinding met elkaar gebracht.”
In de Fatih moskee en Syrisch Ortodoxe kerk zijn er momenten om bij elkaar te komen. ''Hier kunnen we in gesprek gaan en staan we stil bij de gebeurtenis.''

Geld inzamelen

In de moskee en Syrisch Orthodoxe kerk wordt geld ingezameld om mensen in het rampgebied te helpen. Vrouwen verkopen Turkse pizza’s aan leden van de moskee. De opbrengst wordt gebruikt voor aankoop van noodzakelijke spullen voor mensen in het rampgebied.
Hulp blijft welkom. Yildirim: “Het is zo’n groot gebied dat getroffen is. We leven mee met de getroffen mensen. Iedereen doet op zijn eigen manier zijn best om te helpen.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.