Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners van Oldenzaal verbeteren samen met de gemeente de stad

Burgemeester patrick welman gemeente oldenzaal
Burgemeester Patrick Welman - Gemeente Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - ''We willen kijken waar we nu staan in Oldenzaal, en hoe we er in 2040 voorstaan", aldus Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal. Gisteravond is de stadsvisie van Oldenzaal besproken in het gemeentehuis. Combineren gebeurtenissen Mening verzamelen

De burgermeester vroeg inwoners en bezoekers van Oldenzaal wat zij van de stad vinden. Deze informatie gebruikt de gemeente om de stad te verbeteren.

''Er waren veel goede ideeën, daar gaan we nu mee aan de slag", aldus Patrick Welman


De gemeente probeert deze gespreksbijeenkomsten te combineren met andere gebeurtenissen. Welman noemt als voorbeeld onder andere de reünie van het Carmel college, dat dit jaar haar honderdjarig jubileum viert, en het zomerfeest De Boeskool is Lös. Dit doet Welman zodat er veel mensen uit Oldenzaal aanwezig zijn en die hun mening kunnen geven.


Om inwoners te informeren maakt de gemeente gebruik van een participatie platform. Dit is een website waarop zij informatie publiceren over Oldenzaal. Inwoners hebben de mogelijkheid om zelf iets te schrijven naar de gemeente, of een enquêteformulier in te vullen. Op deze manier hoopt de gemeente zoveel mogelijk informatie te verzamelen, dat gebruikt kan worden voor verbetering.

De burgermeester is blij met de input van inwoners: ''Er waren veel goede ideeën, daar gaan we nu mee aan de slag."
Luister hier naar Patrick Welman in Twente Wordt Wakker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.