Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

TCC-locatie Lyceumstraat: behoud historie én vernieuwbouw

Oldenzaal Carmellyceum
Twents Carmel College Oldenzaal Lyceumstraat
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De afgelopen maanden is onderzoek gedaan naar verschillende scenario’s voor vernieuwbouw van de locatie van Twents Carmel College aan de Lyceumstraat in Oldenzaal.


Het schoolbestuur en het college van B&W hebben hun voorkeur uitgesproken: zij gaan voor het scenario waarbij het monumentale gedeelte van het gebouw wordt gerevitaliseerd. De monumentale onderdelen blijven bestaan. Daarnaast wordt het gedeelte dat niet monumentaal is aan de binnenkant volledig gestript en opnieuw opgeknapt.

Dit is het deel dat grenst aan de Lyceumstraat en de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal. De gevel en het dak blijven behouden. Ook komen er twee nieuwe gymzalen in plaats van de huidige gymzalen. Het voorkeursscenario komt voort uit de wens van de gemeenteraad het aanzicht van de school te behouden.

Financieel en inhoudelijk beste optie
TCC en gemeente Oldenzaal zijn van mening dat dit vernieuwbouw-scenario het beste past bij de doelstellingen van het Oldenzaals Integraal Huisvestingsplan (IHP): kwalitatief, kwantitatief en financieel toekomstbestendige onderwijshuisvesting in Oldenzaal. Financieel is dit veruit het meest aantrekkelijke scenario. De investering bedraagt zo’n 20 miljoen euro. De levensduur van een groot deel van het gebouw wordt met 40 jaar verlengd waardoor de totale kosten over deze periode het laagst zijn.

Gemeenteraad
De gemeenteraad beslist op 6 maart 2023 over het voorstel. Na besluitvorming door de raad wordt het scenario verder uitgewerkt in een kredietaanvraag en een bouwplan. Volgens de IHP-planning starten de werkzaamheden voor de vernieuwbouw in het kader van het IHP aan de Lyceumstraat in 2025.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.