Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Laadpalen op gemeentewerf Oldenzaal

Car gc1b2485da 1920
Laden elektrische auto's
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De gemeente Oldenzaal wil laadpalen plaatsen op de gemeentewerf en het elektriciteitsnet daar uitbreiden. De raad beslist maandagavond 30 januari of daar een krediet van 80.000 euro voor beschikbaar komt.


De gemeente heeft 7 nieuwe elektrische auto’s besteld, die in juni van dit jaar geleverd worden. Ze komen te staan op de gemeentewerf aan de Lübeckstraat.
Het huidige elektriciteitsnetwerk heeft onvoldoende capaciteit om deze auto’s op te laden. Het plaatsen van laadpalen en een uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk is noodzakelijk om de aangeschafte voertuigen op te laden en voor te sorteren op toekomstige uitbreidingen van elektrische voertuigen en materialen.

Het college verzoekt de raad een krediet beschikbaar te stellen van 80.000 euro voor uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk op de gemeentewerf aan de Lübeckstraat. Volgens het college is er haast geboden met deze investering, omdat anders de reeds bestelde elektrische auto’s niet tijdig kunnen worden opgeladen.
De raadsvergadering begint maandagavond om half acht en is ook via de gemeentelijke website te volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.