Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: NS-topman Wouter Koolmees opent stationsrestauratie Oldenzaal

20230127 oldenzaal2002
Wouter Koolmees opent stationsrestauratie Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De president-directeur van NS, Wouter Koolmees, kwam donderdag naar Oldenzaal om stationsrestauratie Spoor 6 officieel te openen in het bijzijn van wethouder Maaike Rödel en Evelien Zinkweg van de gemeente Oldenzaal.OpeningToekomst


NS en ProRail willen kleine treinstations weer tot bloei laten komen en zien Oldenzaal als hét perfecte voorbeeld. Daar zit sinds kort een nieuwe lunchroom gerund door leerwerkbedrijf de Wegwijzer. NS ziet graag meer van dit soort initiatieven. Op sommige plekken in Nederland staan stations deels leeg en oogt de stationsomgeving soms 'kil en grauw'. Oldenzaal laat volgens NS precies zien hoe het anders kan.

Aan Jan van der Weegen, gastheer bij Spoor 6, de eer om het lint door te knippen en het restaurant officieel te openen.

"Ik voelde toen wel een beetje spanning in mijn lichaam met al die mensen om me heen. Het was een beetje apart, maar ook mooi om te doen." Bij Spoor 6 werken vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Hier werken vergroot hun gevoel van eigenwaarde", aldus Harmelink. "Wij hebben 185 cliënten in het traject die linksom of rechtsom toch een stukje ondersteuning nodig hebben. Door dit werk te doen zijn ze gewoon enorm trots op zichzelf." Die gedachte is al mooi, maar Harmelink noemt deze opening 'de kers op de taart'. Hoe de toekomst van de stationsrestauratie er verder uitziet? "Het is altijd een gok om iets nieuws te beginnen. Maar ik geloof erin dat we samen met de NS betekenisvol kunnen zijn voor de wijk, voor de buurt en voor de stad Oldenzaal."

"Het is een fantastische locatie geworden, het is zo mooi ingericht door de mensen van de Werkwijzer, een aanwinst, een aanrader voor iedereen." zo laat wethouder Maaike Rödel op Twente FM weten.

(Artikel kwam tot stand vanwege samenwerking met onze mediapartner RTV Oost)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.