Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twente Bloeit presenteert plan

20230123 twente20bloeit
Aanbieding 'Twente Bloeit!' provincie Overijssel
Beeld: Twente FM

TWENTE - Woensdag 18 januari heeft het projectteam ‘Twente Bloeit!’ fase 1 van het plan overhandigd aan de provincie Overijssel.


Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher mocht het plan in ontvangst nemen. Fase 1 van het plan bevat de strategische aanloop naar het verkrijgen van grotere biodiversiteit in de regio Twente. Volgens 'een sigarendoos' berekening is voor het plan jaarlijks 30 miljoen euro nodig aldus Bert Knol van Waterschap Vechtstromen op Twente FM

"Steeds meer mensen zijn zich bewust van de afname van biodiversiteit en het belang ervan, in water en groen, op het platteland, maar ook in de stad, aldus Knol. ‘Twente Bloeit!’ is het netwerk van agrariërs, burgers, verenigingen en stichtingen, overheden, maatschappelijke organisaties maar ook het bedrijfsleven.

Vier fasen
Het project is opgedeeld in vier fasen. De inventarisatiefase, fase 1, is zojuist afgerond. Hierin wordt het doel beschreven om in Twente tot 10% groen-blauwe dooradering te komen. In volgende fases wordt gewerkt aan het praktisch opzetten, versnellen en de consolidatie van het project. Om de doelen binnen het project te realiseren zijn er gelden nodig. Deze moeten komen uit de markt, de regio, van de overheid, fondsen en bedrijfsleven en zullen in een gebiedsfonds samenkomen. Samenwerken in de regio en met alle betrokkenen is hierin erg belangrijk.

Komende 25 jaar
Het plan dat aan de gedeputeerde is overhandigd bevat de bevindingen en doelen die ‘Twente Bloeit!’ stelt voor de komende 25 jaar en sluit aan bij de gestelde doelen in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) dat de provincie de afgelopen maand als eerste van alle provincies heeft gepubliceerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.