Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentse apothekers willen overheid en zorgverzekeraars wakker schudden

Pillen
Pillen
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Twentse Apothekers Organisatie TAO-UA steunt de actie van de apothekersassistenten tegen het huidige beleid van de overheid en zorgverzekeraars door een actieweek in alle Twentse apotheken te organiseren.


Van 19 tot en met 25 januari zullen apothekers hun cliënten massaal oproepen om formulieren te ondertekenen waarin de Tweede Kamer wordt gevraagd aandacht te besteden aan de huidige noodlijdende situatie.

Volgens Jacky de Wolff bestuurslid van TAO-UA en apotheker in Hengelo zorgen het wisselen van medicijnmerken, oplopende medicijntekorten en het niet vergoed worden van hulpmiddelen in de lokale apotheek steeds vaker tot zeer schrijnende gevallen.

De Twentse Apothekers voelen zich voor het karretje van de overheid en zorgverzekeraars gespannen, omdat ze aan de balie beleid moeten uitleggen dat ze niet steunen. ,,Je komt in een spagaat. Dat voelt niet prettig voor onze mensen. Juist ook omdat we dingen moeten uitleggen en toelichten die wij niet hebben bedacht,’’ vertelt Jacky de Wolff bestuurslid van TAO-UA en apotheker in Hengelo donderdagmorgen op Twente FM.

"Patiënten kunnen in elke apotheek een formulier invullen als ze dat willen. Het kan ook online door het actieformulier op weslikkenhetnietlanger.nl in te vullen" aldus de Wolff.

Als de actie slaagt, krijgen de apothekers in Nederland 40.000 handtekeningen bij elkaar waarna het mogelijk is om door een zogenaamd burgerinitiatief de kwestie op de politieke agenda te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.