Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Sterrin Smalbrugge wint de Vrouw in de Media Award

Sterrin
Sterrin Smalbrugge wint de Vrouw in de Media Award 2022
Beeld: Twente FM

RIJSSEN - Reptielendeskundige/ecoloog Sterrin Smalbrugge uit Rijssen ontvangt de Vrouw in de Media Award 2022 voor Overijssel.


Smalbrugge groeide op in het Twentse Rijssen en slaagde cum laude voor de studie ecologie aan Wageningen University & Research. Ze is onder meer bekend van haar eigen theatershows, het televisieprogramma Reptielengek! en haar deelname aan Expeditie Robinson. Smalbrugge heeft kinderboeken geschreven en in mei vorig jaar kwam haar eerste boek voor volwassenen uit: Het fascinerende leven van reptielen. Ze is daarnaast ook nog bezig met promotieonderzoek.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen.

Over de winnares
Sterrin Smalbrugge was één van de tien genomineerde vrouwelijke deskundigen namens Overijssel. Ook Marieke Mentink uit Deurningen was genomineerd voor Media Award.

Sterrin dinsdagmorgen op Twente FM

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.