Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Elfstedentoer Twente: met fysieke beperking schaatsen

Elfstedentoer
Elfstedentoer komt naar Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Door een handicap kunnen velen nooit zelfstandig lopen of staan maar er is nu wel een mogelijkheid om te schaatsen.


Dat kan in de Samen Schaatsen Elfstedentoer die op 1 februari naar Twente komt. Er worden op de schaatsbaan in Enschede dan gratis schaatsclinics gegeven aan kinderen van 5 tot 12 jaar. Er zijn dan schaatsframes aanwezig voor kinderen met een fysieke beperking. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen ook zij meedoen met de ijspret. De Samen Schaatsen Elfstedentoer is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind, die graag wil dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen, leren, sporten en opgroeien.

De toer maakt deze winter een ronde langs ijsbanen in heel Nederland. De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy, zo laat Henk Willem Laan weten op Twente FM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.