Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente pakt overlast eikels aan

Bladblazer
Man met bladblazer
Beeld: Leon de Man

OLDENZAAL –De gemeente Oldenzaal gaat dit najaar meer tijd inplannen voor het schoon, bladvrij en eikelvrij houden van de Oldenzaalse wegen. Dat antwoordden burgemeester en wethouders van de gemeente op vragen over eikeloverlast, die in oktober vorig jaargesteld zijn door raadslid José Seijger, namens de CDA-fractie.


De fractie maakt zich met name zorgen over het gevaar dat de overlast van eikels kan veroorzaken voor ouderen. Om die reden is het CDA benieuwd hoe de gemeente omgaat met deze overlast. Daarnaast vraagt de fractie zich af of de gemeente voorbereid is op de verschillende jaargetijden en het bijhorende onderhoud in de openbare ruimte. Tot slot vraagt de fractie of er iets te doen is aan eikels op de verkeerde plaatsen, zoals op voet- en fietspaden en trottoirs.

Het college heeft de vragen van de fractie deze week beantwoord in een brief. Kort samengevat geeft de gemeente Oldenzaal aan dat veiligheid in de openbare ruimte hoog op de agenda staat. Om die reden wordt Oldenzaal jaarrond planmatig schoongehouden.
Om de veiligheid extra te waarborgen wordt in het najaar meer tijd ingepland dan in de rest van het jaar voor het schoon en bladvrij houden van de Oldenzaalse wegen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.