Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

VVD: 'Enschede moet willen dat nieuwe trein Brussel-Berlijn ook stopt in Twente'

Dresden 1963551 1920
Duitse intercity.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De raadsfractie van de VVD in Enschede zou het liefst zien dat de snelle trein die vanaf mei dit jaar van Brussel over Amsterdam naar Berlijn gaat rijden ook een stop maakt in Twente.


In de plannen voor de nieuwe internationale treinverbinding onder de naam European Sleeper behoort instappen op de stations van Hengelo of Oldenzaal niet tot de mogelijkheden. Wie in Oost-Nederland straks de snelle trein naar Berlijn of Brussel wil nemen kan daarvoor alleen op het station in Deventer terecht. Daar is bewust voor gekozen, omdat Deventer middelpunt is van spoorverbindingen in Oost-Nederland.

Raadslid Jan de Lange vraagt het college van burgemeester en wethouders van Enschede om contact op te nemen met de particuliere initiatiefnemer van de snelle treinverbinding en het gesprek te starten over de mogelijkheid om ook een station in Twente op te nemen als halteplaats. De VVD vindt dit om economische en toeristische redenen van groot belang voor de regio.

(Artikel kwam tot stand door samenwerking met mediapartner RTV Oost)

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.