Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentenaren massaal in de rij voor vuurwerk in Duitsland

20221229 vuurwerk201
Nederlanders massaal in de rij voor vuurwerk in Duitsland
Beeld: Twente FM

TWENTE - Twentenaren staan massaal in de rij bij winkels over de grens voor vuurwerk.


In Ahaus stonden mensen om 6.30 uur al in de stromende regen in de rij. Ik de winkels in Gronau heerst totale gekte. Beveiligingspersoneel moet het vuurwerk de winkels in brengen. Honderden mensen staan klaar om het vuurwerk direct te pakken voordat het de schappen bereikt. Ook in Nederland is de verkoop donderdag gestart. Vuurwerkverkopers hebben het over anderhalf tot twee keer zoveel bestellingen in vergelijking met de periode voor het vuurwerkverbod van de afgelopen twee jaar vanwege corona.

"De drukte is bizar, voordat we binnenkwamen stonden er al rijen voor de deur", laat Marije Busscher van Busscher Vuurwerk in Hengelo aan RTV Oost weten. "De grootste potten gaan het hardst", zegt Busscher. "Vooral die compounds - sierpotten - van 300 euro gaan als warme broodjes. Dan denk je: waar is die crisis? Waarschijnlijk hebben mensen ervoor gespaard.". Het vuurwerk afsteken mag pas zaterdagavond 18.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.