Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Nachttrein Berlijn slaat Twente over

Dresden 1963551 1920
Duitse intercity.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Vanaf mei 2023 gaat de veelbesproken nachttrein naar Berlijn eindelijk rijden, maar ondanks kritiek stopt de "European Sleeper" straks niet in Twente.


De trein is een privaat initiatief en heeft straks vanuit Twente als dichtstbijzijnde haltes Deventer en Bad Bentheim. In totaal krijgt de trein, die straks drie keer per week rijdt, zes stops in Nederland. Naast Deventer stopt hij ook in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Roosendaal.

Begin dit jaar stelde Pieter Omtzigt samen met andere kamerleden nog vragen over de verbinding aan de verantwoordelijk staatssecretaris. Zij riepen haar op om werk te maken van een stop in het oosten van het land. Daarbij is de keuze dus gevallen op Deventer.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is Deventer het meest logisch. Op de heenweg zou de trein in Hengelo rond half één 's nachts stoppen, dat is nog te doen. Maar op de terugweg is dat om half vijf, dat is wel een heel lastige tijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.