Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Mega-aanbesteding van 2,5 miljard euro voor aannemers met achtjarige contractduur

89 AA9 BB6 A9 B0 4 AA4 AA84 17 F774097 EDE
Wederom een grote stroomstoring in Gemeente Twenterand
Beeld: Twente FM

TWENTE - Enexis Netbeheer heeft een nieuwe aanbesteding gepubliceerd voor de provincie Overijssel.


Deze aanbesteding, die ook geldt voor provincies Drente en Groningen, is de eerste op basis van een nieuwe aannemerijstrategie van de regionale netbeheerder met een totale waarde van 2,5 miljard euro voor de komende acht jaar. Enexis wil met deze nieuwe samenwerking met aannemers zowel voor het eigen werk als voor gecombineerde werkzaamheden beter toegerust zijn voor de enorme uitbreidings- en onderhoudsopgave.

Enexis Netbeheer heeft het afgelopen jaar aan een nieuwe aannemerijstrategie gewerkt die erop is gericht om een langdurige samenwerking met aannemers aan te gaan, waarin groei in capaciteit, ontwikkeling en innovatie centraal staat.

Dit komt nu als eerste tot uiting in de aanbesteding die gepubliceerd is voor het noordelijk deel van het Enexis verzorgingsgebied, waarin wordt samengewerkt met andere netwerk- en waterbedrijven, als het Enexis solowerk gegund gaat worden aan meerdere aannemers.

De aanbesteding vertegenwoordigt een totale waarde van 2,5 miljard euro voor een contractduur van minimaal acht jaar. Deze contractduur is belangrijk om de continuïteit in de uitvoering van het werk beter te kunnen waarborgen. Voor de zomer van 2023 zal de definitieve gunning van de werkzaamheden plaatsvinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.