Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Subsidie voor negen nieuwe broedplaatsen in Twente

37 broedplaatsen
Broedplaatsen genoeg in Twente, blijkt na de start van de subsidieregeling.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Initiatiefnemers konden in juni een aanvraag indienen voor het tweede tijdvak van de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente.


In totaal kwamen 45 aanvragen binnen vanuit de gemeenten Losser, Hof van Twente, Enschede, Wierden, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Twenterand en Rijssen-Holten. Een toetsingscommissie heeft de plannen beoordeeld en een voorstel voor toekenning gedaan aan het bestuurlijk overleg van de Cultuurregio Twente. In totaal ontvangen negen aanvragers subsidie, waarmee het subsidieplafond van de regeling is bereikt.

“Twente heeft zich ontwikkeld tot één van de meest innovatieve regio’s van Nederland, maar Twente wil verder groeien. Hierbij speelt het stimuleren van het creatieve klimaat een grote rol. Twente is gebaat bij creatieve broedplaatsen, omdat ze zorgen voor diversiteit en het behoud van creatieve talenten. De aanwezigheid van creatieve broedplaatsen trekt de creatieve klasse en creatieve industrie aan en dit leidt tot banengroei in de regio”, aldus Collin Vaneker, aanjager Creatieve Broedplaatsen Twente op Twente FM.

Nieuwe aanvraag ronde
Heb jij een idee voor een Creatieve Broedplaats of wil je jouw broedplaats steviger neerzetten? Dan kun je geld en ondersteuning krijgen. Je kunt je plan indienen vanaf 16 januari 2023. "Wie het eerst komt, wie het eerst maalt" laat Vaneker weten. Op www.goudintwente.nl lees je er alles over en kun je een aanvraag indienen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.