Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Energietoeslag voor inwoners Oldenzaal met een laag inkomen

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - In Oldenzaal zijn het afgelopen jaar ruim 1400 energietoeslagen toegekend om inwoners met een laag inkomen te ondersteunen in de gestegen energierekeningen.


Ook zijn dit jaar door de gemeente Oldenzaal verduurzamingsbonnen uitgegeven voor bijvoorbeeld verwarmingsfolie en tochtstrips, om woningen energiezuiniger te maken en kosten van de energierekeningen te verminderen. Om de hoge energiekosten in 2023 te compenseren kunnen huishoudens met een lager inkomen opnieuw in aanmerking komen voor een toeslag van 1300 euro.

Huishoudens die in 2022 al een energietoeslag hebben ontvangen hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Zij krijgen net als uitkeringsgerechten automatisch in maart 2023 de energietoeslag van 1300 euro overgemaakt.

Inwoners die geen uitkering van de gemeente Oldenzaal ontvangen komen ook in aanmerking voor de toeslag. Voorwaarde is dat de aanvrager een zelfstandige woonruimte heeft en een energiecontract op naam. Zij kunnen hiervoor een aanvraag indienen vanaf 1 maart 2023 tot en met 31 december 2023 op de gemeentelijke website via www.oldenzaal.nl/energietoeslag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.