Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Arriva nieuwe vervoerder in Twente en op de treinlijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal

Bekendmaking20concessie20 DSC 8016
Arriva nieuwe vervoerder treinlijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal
Beeld: Twente FM

TWENTE - Vanaf december 2023 verzorgt Arriva het busvervoer in Twente en het treinvervoer op de lijn Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.


De nieuwe concessie Twente-ZHO biedt duurzaam en aantrekkelijk openbaar vervoer dat aansluit op de wensen en behoeften van reizigers. Het is een kortlopende concessie van maximaal vijf jaar. In deze periode wordt gewerkt aan verduurzaming van de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dit is het resultaat van de aanbesteding van de provincie Overijssel, waarbij Gelderland mede-concessieverlener is van de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal.

Vervoerders Keolis en Arriva hadden een bod gedaan op de concessie Twente-Zutphen-Hengelo- Oldenzaa.. De offerte van Arriva kwam als beste uit de bus. In totaal gaat het om ruim 50 bus- en buurtbuslijnen en de treinverbinding Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met de concessie is een subsidie van circa 27,5 miljoen euro per jaar gemoeid. Reizigersorganisatie zijn betrokken geweest bij het aanbestedingsproces. Zij brachten advies uit over de eisen die zijn gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.