Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

10 blije imkers voor blije bijen in Twente

Imker2008112019
Imker diploma uitreiking Oldenzaal
Beeld: Twente FM

TWENTE - Tien trotse imkers zijn begin dit jaar gestart met hun opleiding tot imker en onlangs het een examen afgesloten.


Bij de diploma-uitreiking mochten 10 cursisten hun diploma in ontvangst nemen en zich vanaf dan Imker noemen. De diploma’s werden uitgereikt door de nieuwe voorzitter van de bijenvereniging Remco Scholtens onder het toeziend en tevreden oog van cursusleider Neco Gedik. De cursus bijenteelt/imker van Bijenvereniging Oldenzaal wordt jaarlijks gegeven. Theorielessen worden afgewisseld met de praktijklessen op de clubbijenstal bij Jan Oldekamp.

Naast de benodigde theorie werd er veel aandacht besteed aan de praktijk. Er werd druk geoefend in het leren omgaan met de bijen, hun voedselaanbod en de kennis van voedsel gevende flora.

"Omgaan met een 30.000 bijen is mooi om te doen en als je dan een bijenkast openmaakt voor een inspectie en bijen blijven dan rustig zitten is dat een prachtige ervaring. In de zomer kregen de cursisten al een bijenvolk waardoor ze het geleerde in praktijk konden brengen", aldus Kees Wit op Twente FM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.