Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Enschede verruimt bestemmingsplan Technology Base

Technology base verkeers bord
Technology base verkeersbord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Om hightechbedrijven meer de ruimte te geven heeft de gemeente Enschede het bestemmingsplan van Technology Base aangepast om bedrijven extra ruimte te geven op beperkte schaal te produceren.

Technology Base is een bedrijventerrein op de voormalige Vliegbasis Twenthe. Hightechbedrijven kunnen er in een afgeschermde omgeving producten en systemen ontwikkelen en testen. Het produceren van innovatieve producten en systemen is tot nu toe alleen op kleine schaal mogelijk.
Wethouder Jeroen Diepemaat vertelde woensdagmorgen op Twente FM dat hij blij is dat hightechbedrijven hiermee de ruimte krijgen om zich in Enschede te vestigen: “Daar is Technology Base immers voor bedoelt. Een snoepjesfabriek of een ander regulier productiebedrijf zul je hier niet aan gaan treffen. De belangrijkste voorwaarde is en blijft immers dat een bedrijf binnen het profiel van Technology Base past".

Of de discussie over de heropening van vliegveld Twente voor pasagiersvluchten ook weer oplaait zegt Diepemaat dat zolang die mogelijk er is dat vraagstuk blijft. Wel worden er nu zakelijke vluchten uitgevoerd. Electrisch vliegen of de ontwikkeling daarvan zou een toevoeging kunnen zijn aldus Diepemaat.

Het vernieuwde bestemmingsplan ligt vanaf dit moment ter inzage. Iedereen die erop wil reageren heeft daar nu de kans toe. Na deze periode moet de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan definitief vaststellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.