Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vraag op Twentse arbeidsmarkt stijgt in tegenstelling tot Nederland

Vrouwen mannen overlag werken vergaderen
Vergadering.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De vraag naar arbeid op de Twentse arbeidsmarkt stijgt in tegenstelling tot die in Nederland.Intensievere samenwerking


Het aantal nieuwe vacatures laat in Twente een stijgende lijn zien, in Nederland een dalende. Naast de technische beroepen is ook een grote vacature-toename te zien bij transport en logistiek, ICT en commerciële functies.

Om de tekorten binnen Zorg en Welzijn in Twente aan te pakken, gaat de Arbeidsmarktregio Twente samen met de onderwijspartners en WGV Zorg en Welzijn vanaf januari 2023 intensiever samenwerken om het actieprogramma ‘Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn’ uit te voeren.

"Met dit programma geven de partners een flinke impuls om de krapte op de arbeidsmarkt tegen te gaan en geven we een stevig signaal af aan Zorg- en Welzijnsinstellingen dat zij op de ondersteuning van de Arbeidsmarktregio Twente kunnen rekenen in hun zoektocht naar personeel en naar her-, om- en bijscholingsmogelijkheden."

"Samen zetten we de schouders eronder." Dat zegt Arjan Kampman, wethouder gemeente Enschede en ook voorzitter van de Arbeidsmarktregio Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.