Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Vitens wil 245 miljoen euro investeren in drinkwatervoorziening

Glas water kraan
glas water
Beeld: Twente FM

TWENTE - Vitens en haar aandeelhouders zetten belangrijke stappen om de levering van drinkwater zeker te stellen.


"Het afgelopen jaar hebben we gezien dat drinkwater niet langer vanzelfsprekend is", aldus Jessica Winkelhorst van Vitens op Twente FM. "De beschikbaarheid van nieuwe drinkwaterbronnen wordt steeds problematischer, terwijl de vraag naar drinkwater alleen maar toeneemt." Om de leveringszekerheid te garanderen moet Vitens haar productie- en transportcapaciteit uitbreiden.

De uitbreiding staat onder druk vanwege de bestuurlijke en technische maakbaarheid zoals het verlenen van een vergunning.

Voor de lange termijn wil Vitens ook investeren in klimaatbestendige en duurzame bronnen en een veerkrachtig infrastructuurconcept. Om deze verduurzaming door te kunnen voeren en de leveringszekerheid te borgen zijn investeringen nodig. De 245 miljoen euro die Vitens in 2023 wil investeren moet ook gefinancierd worden. Daarom is er ook een nieuwe financieringsstrategie opgesteld, waarbij Vitens ook een beroep doet op de kapitaalmarkt.

Luister hier het gesprek met Jessica Winkelhorst van Vitens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.