Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Bidbook Nedersaksenlijn

Zoekgebied
Traject Nedersaksenlijn Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Tweede Kamerleden en leden van de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat ontvingen 22 november 2022 in Den Haag het “Bidbook Nedersaksenlijn, katalysator voor regionale structuurversterking”.


De Nedersaksenlijn is de spoorverbinding tussen Groningen, Stadskanaal, Emmen, Twente én Duitsland. Het Bidbook Nedersaksenlijn is met inzet van samenwerkende partners, organisaties en overheden in Noordoost Nederland tot stand gekomen en werd aangeboden door vertegenwoordigers uit Noordoost Nederland.

De delegatie uit Noordoost Nederland hoopt dat Tweede Kamerleden de noodzaak van de Nedersaksenlijn voor de Brede Welvaart in Noordoost Nederland onderschrijven en dat zij in de Kamer willen aandringen op versnelling van de realisatie.

De regio pleit ervoor om voor de Nedersaksenlijn nog dit jaar 63 miljoen euro rijksmiddelen vrij te maken, die nog beschikbaar zijn in het Mobiliteitsfonds van het rijk. Maandag vergadert de Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport.

De Nedersaksenlijn is een directe spoorverbinding tussen Enschede en Groningen via Emmen en Ter Apel. Op dit moment ontbreekt er nog een railverbinding van 44 kilometer tussen Emmen en Veendam. Deze schakel is nodig om de spoorverbinding tussen Noordoost Nederland en de rest van Nederland te verbeteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.