Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

'Kiemen met kunst' wint Finse prijs

PROEFTUINEN20 20 STILL2023
Finse filmprijs voor Overijsselse productie
Beeld: Twente FM

TWENTE - De documentaire 'Kiemen met Kunst is verkozen tot de beste cultuureducatiefilm op het Helsinki Education Film Festival International 2022.


In de documentaire volgt filmmaker Erik Franssen twee jaar lang jongeren die meedoen aan de cultuureducatieregeling Proeftuin Overijssel. Kiemen met kunst laat zien wat er met pubers gebeurt wanneer ze voor het eerst echt zelf mogen bepalen waar hun onderwijs om draait. Op uitnodiging van de organisatie van HEFFI woonde een delegatie van achttien personen op 19 en 20 november 2022 het filmfestival in Finland bij.

Een Proeftuin is een innovatieve onderwijsvorm, waarin kunst en cultuur worden gekoppeld aan onderzoek. Het is een co-creatie tussen een school in het voortgezet (speciaal) onderwijs en ten minste twee verschillende culturele instellingen zoals ArtEZ in Twente. Rijnbrink Cultuureducatie werkt aan cultuuronderwijs op elke school en voor ieder kind in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.