Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

30 miljoen voor trein Twente - Münster

51 trein
De trein naar Münster.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Twente Board is blij met de toezegging van het Rijk van 30 miljoen euro voor de treinverbinding Zwolle-Twente-Münster.


Dat is een belangrijke toezegging aldus Andre Pluimers van Twente Board op Twente FM. Het voortbestaan van deze spoorverbinding met Duitsland is volgens Twente Board hard nodig. Tussen Enschede en Münster reizen dagelijks ruim tienduizend mensen op en neer. Op dit moment rijden er nog dieseltreinen tussen Enschede en Duitsland.

Aan Duitse zijde wil men in 2028 de dieseltreinen vervangen door elektrische treinen. Als Nederland deze ontwikkeling niet volgt, stopt in 2028 de treindienst. "Ook verdwijnt het stootblok op het spoor in Enschede", aldus Pluimers.

ProRail krijgt nu opdracht om elektrificatie van het spoor tussen Enschede en Gronau te verkennen. In de verkenning onderzoekt ProRail ook welke maatregelen nodig zijn voor doorkoppelen van sporen. Ook wordt het traject Zwolle Wierden onder de loep genomen om uit te bereiden naar dubbelspoor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.