Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentse boeren onderweg naar protest in Zwolle

20191218 Boerenprotest News United 02
Trekkers op de A35 en N35 richting de Duitsland
Beeld: Twente FM

TWENTE - Diverse boeren uit onze regio zijn van plan vanmiddag te protesteren bij het provinciehuis in Zwolle.


Naar verluid vertrekken vanuit Twente en de Achterhoek tussen de 500 en 1000 boeren om opnieuw te protesteren. In het aangekondigde protest vanmiddag, voeren de boeren actie tegen de aangekondigde handhaving met bijbehorende dwangsommen bij collega-boeren. De provincie zegt geen andere optie meer te hebben omdat er een rechterlijke uitspraak ligt over handhaving bij zogeheten PAS-melders.

Brief

De boeren willen rond 13 uur het provinciebestuur een brief overhandigen met daarin hun zorgen en een aantal eisen. Een van de eisen is dat de provincie per direct de aangekondigde handhaving en dwangsommen stopt. Ook willen de boeren dat extern salderen weer mogelijk wordt. Dat is het inzetten van stikstofruimte van bijvoorbeeld stoppende collega's om PAS-melders voort te helpen. De provincie krijgt van de boeren twee weken de tijd om aan de eisen tegemoet te komen, anders volgt een nieuw en groter protest. De provincie laat weten open te staan voor een gesprek met een afvaardiging van de boeren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.