Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Kinderen cyberweerbaar maken in Twente

Telefoon20in20hand
Telefoon in hand
Beeld: Twente FM

TWENTE - Deze week zijn acht Twentse gemeenten van start gegaan met een lokale campagne om kinderen cyberweerbaar te maken.


De gemeenten roepen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar op om een ‘Cyber Agent’ te worden: iemand die zichzelf en de omgeving kan beschermen tegen online gevaar. Wat is een goed wachtwoord? Wat zijn data? Hoe bescherm je jouw data? Het doel is om zoveel mogelijk kinderen spelenderwijs weerbaar te maken tegen online gevaren als datalekken, phishing en geldezels.

De gemeenten vinden het heel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in zijn eigen huis en straat; ook als je online bent.

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem en komt, net als in de rest van Nederland, ook veel voor in Twente. De gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Wierden en Rijssen-Holten hebben zich aangesloten bij de Hackshield-campagne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.