Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Voortgang onderhoudsplannen in de openbare ruimte van Oldenzaal

Rioolbuis
Rioolbuis
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het college van B&W van Oldenzaal informeert de gemeenteraad over de voortgang en uitvoeringsplannen in de openbare ruimte. Het afgelopen jaar zijn lopende projecten, zoals de Boterstraat en de Berkstraat afgerond.


Voor 2023 staan de Carmelstraat, Lyceumstraat, Denekamperstraat, Primulastraat,Gammelkerstraat en Hyacinthstraat op de planning. Hier worden de vuilwaterrioleringen vervangen, regenwater riolen aangelegd, extra waterbergingen gerealiseerd en de verharding van de straat vervangen.

In de Wijk De Essen wordt een buurtaanpak voor de verharding uitgevoerd. Hiervoor is een bedrag opgenomen van 4.413.000 euro.

Rioolheffing
Klimaatverandering zorgt ervoor dat steeds meer maatregelen nodig zijn om extreme wateroverlast, hittestress en droogte tegen te gaan. In 2020 is al besloten dat de rioolheffing elk jaar iets stijgt om deze maatregelen te kunnen nemen. Voor 2023 is de rioolheffing €101,64. De rioolheffing in Oldenzaal blijft hiermee relatief laag, één van de laagste in Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.