Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Ruim 2,8 miljoen tegels gewipt: Oldenzaal derde van Nederland

Straattegels
Straattegels
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In de competitie voor kleine gemeenten (minder dan 50.000 inwoners) pakte Oldenzaal de derde plaats tijdens het NK Tegelwippen.


In Twente werden er de afgelopen periode ontzettend veel tegels gewipt. Bij de middelgrote gemeenten won Almelo de hoofdprijs, op de voet gevolgd door de gemeente Hengelo. In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen.

Maar liefst 135 gemeenten streden mee, de gemeente Oldenzaal was daar een van. 64.385 tegels eruit in Oldenzaal Van mini-tuintjes tot vergroende schoolpleinen en van private tuintransformaties tot grote buurtprojecten: heel veel mensen staken de handen uit de mouwen.

In totaal is ruim 250.000 m2 vergroend, dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden! Oldenzaal wipte ruim 64.385 tegels, hiermee staat Oldenzaal op de derde plek in het klassement voor kleine gemeenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.