Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Yildirim: Geld voor 5 startersleningen

Murat20 Yildirim201
Murat Yildirim
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Er komt dit jaar nog 172.000 euro beschikbaar voor het aanvragen van startersleningen in de gemeente Oldenzaal. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.


Het voor 2022 beschikbaar bedrag is op. Het afgelopen jaar werden 19 verzoeken ingediend voor de aanvraag van een lening. “De pot is leeg, en we willen mensen die nog willen aanvragen voor dit jaar de mogelijkheid geven om hier toch nog een beroep op te doen”, vertelt wethouder Murat Yildirim in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

“Er worden, ondanks de hoge prijzen, toch woningen gekocht. Mede door die hoge prijzen is er een gat tussen de maximale hypotheek die de koper kan krijgen en de prijs van de woning.” Door het beschikbaar stellen van de bijdrage kan de gemeente nog een stukje hulp bieden, aldus de wethouder.

Voorwaarden starterslening

Aan de starterslening zitten wel regels en voorwaarden verbonden. Yildirim: “Op de website van onze gemeente staat aangegeven hoe je de lening aan kunt vragen. En waar de aanvraag aan moet voldoen.” De gemeente stelt het geld beschikbaar en verwijst door naar het Stimuleringsfonds, die de aanvraag verder bekijkt en uitvoert.

Maximaal 5 leningen nog in 2022

Yildirim geeft aan dat het extra geld goed is voor maximaal 5 leningen, die dit jaar nog aangevraagd kunnen worden. “Voor een starter is maximaal 35.000 euro beschikbaar. Als deze leningen zijn verstrekt, is de pot voor dit jaar echt leeg.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.