Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Behoefte aan woningbouw in Tilligte

Tilligte20plaatsnaambord
Tilligte
Beeld: Twente FM

TILLIGTE – Er is behoefte aan nieuw woningen in Tilligte. Dat benadrukte een afvaardiging van de Dorpsraad tijdens het gesprek met de CDA-fractie van de gemeente Dinkelland.


“Tilligte is heel duidelijk. Hans Haamberg, voorzitter van de Dorpsraad, gaf aan dat er nu nog een school met ruim 40 kinderen is. Tilligte zou die ook in de toekomst willen behouden. In Tilligte is men echt aan het kijken hoe ervoor gezorgd kan worden dat de toekomustige generatie ook een plek kan krijgen in Tilligte. In het gesprek gaf de Dorpsraad heel duidelijk aan: wij zien kansen om woningbouwprojecten te ontwikkelen in Tilligte”, vertelt Mark Smellink van CDA-Dinkelland in het radioprogramma Twente wordt Wakker.
“Als fractie willen we horen wat de ontwikkelingen zijn en hoe we daar als gemeente, als politiek, aan bij kunnen dragen.”

Twee locaties in Tilligte

Smellink geeft aan dat er in Tilligte twee locaties zijn. “De gemeente heeft er grond aangekocht om daarop uiteindelijk woningbouw te realiseren. Locatie Ten Dam wordt ontwikkeld als een particulier initiatief. Wat dat betreft heeft Tilligte best wel een mooi uitgangspunt om binnen nu en een aantal jaren woningbouw voor verschillende doelgroepen te realiseren. Maar ja, dan moet die schop wel in de grond en dan moet de bouw ook wel betaalbaar zijn.”

Jeugd wil dorp niet verlaten

De jeugd wil het dorp niet verlaten en dat is een positieve ontwikkeling, stelt Smellink. “Maar de jeugd wil tegelijkertijd ook een keer bij pa en ma uit huis. Als dat niet binnen twee jaar gebeurd, gaan ze ergens anders kijken. Dat zou doodzonde zijn voor Tilligte. Jonge stellen die zich elders vestigen en daar een gezin krijgen, verlaten die plek niet zo gauw meer. Er moet iets gebeuren willen we Tilligte leefbaar houden, willen we de verenigingen, de basisschool, het café in stand houden. Dat is wel belangrijk voor zo’n kleine gemeenschap als Tilligte.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.