Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Column: Twents Geluk

Bouwien20foto20voor20site
Bouwien Rutten
Beeld: Twente FM

Column: Het Geluid Van Bouwien
Twents Geluk
Met je collega’s in het Springendal lopen op een prachtige herfst zaterdag. Hoe simpel kan een geluksmoment zijn?

Afgelopen donderdag was ik bij het Twenteboard event en luisterde naar een lezing over geluk en hoop. Sindsdien blijft het onderwerp door mijn gedachten spelen. De man die hier zo boeiend over kon vertellen voor een volle zaal met Twentse ondernemers , onderwijs en overheid, Leo Bormans, raakte bij velen een snaar. In zijn eenvoud en helderheid, door zijn mooie treffende voorbeelden en door zijn licht humoristische kijk op het onderwerp. 40 minuten lang had ieder een glimlach op zijn of haar gezicht, hij had ze allemaal in zijn greep. Op een heerlijk positieve manier.

Wat bleek? Geluk bestaat niet uit dingen maar uit mensen! Terwijl ieder in de zaal dit al wist werden we hier toch met de neus op de feiten gedrukt. Want het is zo waar en het kwam zo binnen. Deze avond rolde ook het cijfer uit de bus voor het Bruto Twents Geluk. Een 7,1. Een mooi cijfer voor een brede welvaart in de regio Twente. Een bruto cijfer omdat het voor een gezamenlijk cijfer staat, het netto geluk is individueel. Dat zet je aan het denken. Het een heeft toch met het ander te maken?

Vanuit mijn blik als HR manager in het dagelijks leven zijn beide zaken altijd enorm met elkaar verweven. Het hebben van een huis en inkomen zorgt voor een goede basis in je individuele geluksgetal. Het bieden van een veilige leefomgeving aan je kinderen, rust en regelmaat in je dagritme. Allemaal een basis voor geluksmomenten. Maar het is niet allemaal zo vanzelfsprekend. Niet meer.

En dat brengt mij terug naar deze mooie zaterdagmiddag met collega’s in natuurgebied het Springendal. Een mix van diversiteit. Iedereen geniet. Geen spullen, geen luxe, maar gewoon er zijn samen. Dat is mijn Bruto Twents Geluk. Herkenbaar?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.