Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dinkelland stelt €100.000 beschikbaar

Benny20 Tijkotte
Benny Tijkotte
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland stelt 100.000 euro beschikbaar voor verenigingen, stichtingen en om sociaal maatschappelijk vastgoed te ondersteunen in de energiecrisis. Een amendement van Lokaal Dinkelland werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.


"Er zijn verenigingen en stichtingen die hun eindjes niet aan elkaar kunnen knopen waardoor ze in de problemen komen." Het is volgens Benny Tijkotte van Lokaal Dinkelland belangrijk dat jongeren en ouderen blijven deelnemen aan activiteiten zodat er niet verdere vereenzaming ontstaat.

"Er zijn geluiden dat de rekeningen zo extreem stijgen dat die meer rond te zetten zijn", aldus de fractievoorzitter van Lokaal Dinkelland.

Het is nog even afwachten het de regeling eruit gaat zien. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven om met een regeling te komen.

"We zijn ook nog aan het kijken of we iets voor het MKB kunnen betekenen", zegt Benny Tijkotte. "Financieel staat Dinkelland er goed voor maar je weet niet wat voor tijden nog op ons afkomen. We zullen er behoudend mee om moeten gaan. Uitgeven is makkelijk maar je moet wel financieel gezond blijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.