Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

95-jarige Twentse Politie Kapel schenkt cheque aan Noaberschap Oekraïne-Twente

2022102501 politie
Twentse politiekapel deelt cheque uit
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het jubileumconcert van de Twentse Politie Kapel heeft 600 euro opgebracht voor Noaberschap Oekraïne-Twente, de stichting die zich inzet voor gevluchte Oekraïners in Twente. Met het geld kan de stichting muziekinstrumenten kopen en muziekles geven. “We zijn ervan overtuigd dat dit geld goed terechtkomt.”Opbrengt jubileumconcert

Ondanks vele reorganisaties bij de politie - van de reorganisatie tot Regiopolitie in 1993 tot de vorming van de Nationale Politie tien jaar geleden - hield de Twentse Politie Kapel altijd stand. De kapel is een verzameling van politieagenten, waarbij ieder lid een muziekinstrument bespeelt.

“Het is een nevenactiviteit, maar de club is wel zo professioneel dat we worden gevraagd om bij openingen en beëdigingen te spelen”, zegt Chantal Westerhoff van de Politie Kapel, en in het dagelijks leven woordvoerder van de politie in Oost-Nederland. “Alle repetities zijn buiten diensttijd, maar we treden bij officiële gelegenheden in het gala uniform op.” Vervolgens lachend: “Het huidige politie-uniform zit wel echt veel fijner.”


De Politie Kapel speelde op 8 oktober een jubileumconcert. De vrij gift die bezoekers na afloop konden geven, is geschonken aan Noaberschap Oekraïne-Twente. “We hebben gisteren een cheque van 600 euro overgebracht”, zegt Westerhoff, die bewondering heeft voor de stichting. “Alleen al in Enschede worden meer dan 200 gezinnen opgevangen. Het zijn vaak mensen die huis en haard hebben achtergelaten om te vluchten voor de oorlog.”

Het geld gaat de stichting spenderen aan muziekinstrumenten en -lessen voor de gevluchte Oekraîners. “Zo blijft het geld binnen de muziek”, aldus Westerhoff.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.