ALMELO - Topkok John Spruit rijdt vanaf november door Almelo en omstreken met zijn eigen ‘Snert Express’. De kok heeft een eigen snert gemaakt, die persoonlijk aan de voordeur wordt bezorgd. Volgens Spruit loopt het al storm met de reserveringen.Almelo en omgeving
Spruit, in het dagelijks leven topkok in Zwolle, is al jaren in de weer met snert. Zo maakte hij vorig jaar snertbrood, waarbij alle ingrediënten uit de snert in een brood zijn gestopt.
Voor dit jaar heeft de Almeloër zijn eigen Snert Express bedacht. “Het is lekkere snert, dus niet uit blik of zak”, benadrukt Spruit. “We gebruiken de barbecue voor de bereiding van de snert. Zo garen we het buikspek op de barbecue, gaan we de eigen worst roken en gebruiken we pulled pork. Ik heb al een aantal mensen laten proeven en ze vonden het super lekker, echte snert.”
De vrouw van Spruit rijdt vanaf 2 november met de ‘express’ door Almelo en omgeving. “We hebben een koeling in de wagen en maken dus snert voor iedereen die dat wil.” Tot hoe ver hij bezorgt? “Tot ongeveer Borne, maar voor een bestelling van vijf liter wil ik wel een stuk verder rijden.”
Het geheim van de kok geeft Spruit niet prijs, al kan hij wel vertellen wat goede snert is. “Als je de lepel er rechtop in kunt zetten en hij blijft staan.” De ingrediënten van zijn ‘veelbelovende’ snert zijn verder: “Heel krachtig bouillon, goed vlees, goede spliterwten en veel groenten erin. En vooral geen kiloknallers, want daar ben ik niet van.”
Voor niet-vleeseters is er vanaf 2 november ook een vegetarische snert beschikbaar. “En die is net zo lekker”, verzekert Spruit.