Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentse Theaters halen topmusicals naar Twente

Toneelstuk
Voorstelling in het theater
Beeld: Twente FM

TWENTE – The Sound of Musicals, Scrooge, Charlie and the Chocolate Factory, The Prom en Grease zijn komend half jaar allemaal in Twente te zien. Wilminktheater & Muziekcentrum Enschedeen Van der Valk Theaterhotel Almelo hebben de handen ineen geslagen om deze musicals op Twentse podia te krijgen.


Het is niet voor het eerst dat Wilminktheater en Theaterhotel samenwerken. “De theaters werkten al samen bij grote Twentse producties, zoals Het Verzet Kraakt, Stork! en afgelopen zomer nog Van Katoen en Water”, vertelt Daniël Janssen, medewerker productie. “Het zelf produceren van voorstellingen deden we al een tijdje samen.”

Die samenwerking werd geïntensiveerd, met als doel de grote voorstellingen die in Nederland te zien zijn, waaronder de mooiste musicals, naar Twente te halen.
Beide theaters beschikken over grote zalen. “In de zaal van het Theaterhotel kunnen 800 bezoekers, in die van het Wilminktheater kunnen zo’n 1000 mensen”, zegt Janssen. “De theaters hebben die zalen niet altijd beschikbaar, we draaien ook andere voorstellingen. Als er bij ons in het Wilminktheater geen ruimte is, kan het wellicht wel in Theaterhotel Almelo. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat al die voorstellingen toch te zien zijn in de regio.”

The Sound of Musicals

De eerste voorstelling is al op 29 oktober. “The Sound of Musicals, niet te verwarren met The Sound of Music! Een musicalconcert waarin verschillende musicalsterren komen met band en ensemble en de grote musicalhits zingen uit grote producties.”
Tegen Kerst is de kerstmusical Scrooge te zien in het muziekcentrum in Enschede. Janssen: “Dat is een grootschalige productie, met het publiek middenin de zaal en rondom hen vindt de hele voorstelling plaats. Afgelopen weekend waren de audities voor Scrooge; komende week hopen we hele cast daarvoor rond te hebben.”

In februari komt Charlie and the Chocolate Factory naar Twente, een grootschalige voorstelling over de bekendste chocoladefabriek van iedereen uit z’n jeugd, met gigantische prachtige decors, aldus Janssen.
Vervolgens is The Prom te zien en de musicalreeks wordt dit seizoen afgesloten met de grote klassieker Grease, in april. “Prachtige voorstelling, die het komend half jaar, hier in Twente, dichtbij huis, te zien zijn”, benadrukt Janssen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.