Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fantastische 'Show me the Music' in Rossum

20221023 vrienden20van20 Rossum20 Anke
Anke Engelbertink en Joeri Vrijkotte 'Show me the Music' in Rossum 2022
Beeld: Twente FM

ROSSUM – Het heeft twee jaar langer geduurd dan in eerste instantie gepland, maar afgelopen weekend was het zover en werd het muzikaal spektakelstuk Show me the Music uitgevoerd in Rossum.


Muziekvereniging St. Henricus vierde in 2020 haar 100-jarig bestaan; toen had deze uitvoering plaats moeten vinden. Maar het feest was er vrijdagavond niet minder om.
“Het was een heel gaaf muziekspektakel, met een orkest, een slagwerkband, een samengestelde band en veel zangers en zangeressen. Er werd een geweldige show neergezet, ook met dansacts en filmpjes op de achtergrond. Het was een heel mooi concert”, vertelt Anke Engelbertink.

Hele happening

Als zangcoach begeleidde ze zeven artiesten, die aan de show deelnamen. “Het was een hele happening, en geweldig gaaf om te doen”, aldus Engelbertink. “Mensen denken ‘dat doe je effe’, maar zo gaat dat absoluut niet, er komt gigantisch veel bij kijken, er zijn heel veel mensen bij betrokken. Zoals de muzikanten, dirigenten, dansers, zangers, zangeressen, mensen van het licht en geluid, de make-up en aankleding, de mensen die voor de broodjes en de drank zorgen, sponsoren en veel meer. Je hebt veel vergaderingen, er gaat veel tijd inzitten, maar daardoor hebben we wel een fantastische show kunnen draaien met z’n allen.”

Wervelende optredens

Ruim 500 bezoekers, gezeten aan lange tafels, genoten van de wervelende optredens en de hele entourage. “Je kreeg echt een concertgevoel. En er was voor ieder wat wils, ook qua repertoire; van Queen tot Claudia de Breij.” “Om zo’n show neer te zetten in een dorp, daar is samenwerking voor nodig. Dan zie je dat je afhankelijk bent van elkaar, iedereen helpt elkaar ook. De saamhorigheid is duidelijk voelbaar. Iedereen gunt elkaar wat, ondersteunt elkaar dat is fantastisch om te zien en mee te maken.”

Of er binnenkort weer een Show me the Music komt?
Engelbertink: “Deartiesten zeiden ‘dat smaakt naar meer, dit willen we nog wel een keer’. Maar volgend jaar is niet haalbaar, qua tijd en investering is dat niet mogelijk. Maar wie weet, misschien over een paar jaartjes weer.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.