Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Solidair Oldenzaal kreeg twee zetels in de raad: 'Er was eerst scepsis'

Duo lijsttrekkers20 Solidair20 Oldenzaal
Rutger Bouwman en Ruby Berger van Solidair Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Ruby Berger kijkt tevreden terug op haar eerste half jaar als raadslid van Solidair Oldenzaal. Samen met Rutger Bouwman kreeg Berger afgelopen maart twee zetels in de Oldenzaalse raad. “In het begin merkte ik wel scepsis, maar het is ons toch gelukt”, blikt Berger terug.Wennen


Het scheelde twintig stemmen of Solidair Oldenzaal had drie zetels gekregen in de raad. “Daar zijn we nog wel steeds trots op”, zegt Berger, die direct haar handen uit de mouwen stak. “De eerste periode zijn we aan het werk geweest met een raadsprogramma. Normaal heb je een coalitieakkoord, maar nu hebben we een raadsprogramma dat raadsbreed gedragen wordt.”

Het programma is pas afgelopen week afgerond. “Er ging heel veel tijd inzitten, want het is toch een programma waar de hele raad het over eens moet zijn. Je kunt je dus voorstellen hoe genuanceerd het soms is. Wij zijn er wel blij mee, want wij hebben onze inbreng kunnen doen”, zegt Berger. “Nu kunnen we weer reguliere politiek bedrijven.”


De beginperiode als kersvers raadslid was volgens Berger wel even wennen. Ze kwam als jonge twintiger nieuw de raad binnen. “In het begin merkte ik wel scepsis. Zo van: ‘dat gaat jullie vast niet lukken’. Maar het is ons toch gelukt.”

De komende periode wil Solidair Oldenzaal zich vooral inzetten voor de gevolgen van de energiearmoede. “Er zijn mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Sommige mensen staat het water echt aan de lippen. Ik hoop dat we de mensen een beetje de winter door kunnen helpen. Dat hebben we nu als prioriteit.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.