Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Weekend lang kunst in Oldenzaal: 'Dit moet je gewoon zien'

Streetpaint
Streetpaint
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Liefhebbers van streetpainting moeten aankomend weekend in Oldenzaal zijn. Dat stelt althans John Jansen, organisator van de kunstmarkt in de stad. "Het is uniek wat deze mensen maken."Streetpainting

De streetpainting is onderdeel van de kunstmarkt, waarbij Oldenzaal zaterdag en zondag twee dagen lang in het teken van de kunst staat. "Er komen heel veel kunstenaars uit de regio naar winkelcentrum De Vijfhoek en De Driehoek", zegt organisator Jansen. "Mensen die een beetje kunstliefhebber zijn, zou ik zeker aanraden om deze kant op te komen."

Vooral het streetpainting, het op straat tekenen, is volgens Jansen een must-see. "Het is een heel oude kunst die je met name in Duitsland veel ziet. Ik heb portretten gezien waarbij het lijkt alsof er een druppel water op ligt: zo precies zijn ze. Het is uniek wat die mensen maken."

De kunstenaars gaan zaterdagochtend van start met de streetpainting, die ze maken in 2D. Zij gebruiken daarvoor krijt en ook krijt in poedervorm. "Zondagmiddag moet het vervolgens klaar zijn, dus mensen kunnen het hele weekend naar de kunst kijken. Dat moet je eigenlijk wel zien", aldus Jansen.

De kunstmarkt gaat beide weekenddagen rond 10.00 uur van start.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.