Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

'Bruto Twents Geluk' moet Twentenaar nog gelukkiger maken

Geluk
Gelukkig zijn
Beeld: Twente FM

TWENTE - Hoe gelukkig is de inwoner van Twente? Dat heeft Twente Board onderzocht. De onderzoekscijfers worden volgende week bekend gemaakt, uitgesplitst in alle veertien Twentse gemeenten. Met de resultaten hopen de instanties nog meer bij te kunnen dragen aan het geluk van de Twentenaar.


Iedereen moet het goed hebben en zo nodig nog gelukkiger worden. Dat is het doel van Twente Board, de samenwerking tussen de veertien gemeenten, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen in Twente. “Twente is een fantastische plek om te wonen en te leven”, zegt Erna Ekkelkamp van Twente Board. “Wij werken aan het geluk van de Twentenaren, dat we uitdrukken in het Bruto Twents Geluk.”

De ‘langverwachte’ onderzoekscijfers worden volgende week donderdag, 27 oktober, gepresenteerd in het Theaterhotel in Almelo. “We willen actief gaan werken aan het geluk van de Twentenaar, maar dan moet je wel eerst een nulmeting gaan doen”, zegt Ekkelkamp over het onderzoek. “Die nulmeting is eerder dit jaar geweest, waarbij we geluk hebben onderzocht op inkomen, baanzekerheid, hoe je woont, je maatschappelijke betrokkenheid, maar ook je sociale contacten. Allerlei aspecten dus waar je gelukkig en minder gelukkig van kunt zijn.” ‘

‘Voor iedereen’
Ekkelkamp benadrukt dat het niet een onderzoek is voor de ‘rijke zakenmensen’ in Twente. “Dit onderzoek gaat echt om iedereen. De resultaten van het onderzoek worden ook per gemeente bekend. Als in Wierden de sociale contacten bijvoorbeeld laag liggen, kan de gemeente daar op acteren.”

De presentatie volgende week is alleen op uitnodiging en dus niet publiek toegankelijk. Tijdens de avond komt onder meer de Belgische geluksprofessor Leo Bormans aan het woord. Twente Board wil het ‘geluksonderzoek’ elk jaar gaan herhalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.