Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Vier dagen feest in Rossum met Twentse Piraten Party, veel al uitverkocht

08 stoer
Groot feest tijdens de oktoberevenementen in Rossum.
Beeld: Twente FM

ROSSUM - Rossum maakt zich op voor vier dagen feest, met als uitsmijter de grote Twentse Piraten Party, aankomende zondag. Duizenden mensen reizen de komende dagen af naar het dorp. “Met entreeprijzen die niet te hoog zijn”, zegt organisator Reinold Hutten.

Binnen twee uur waren de kaarten voor de Twentse Piraten Party van zondag uitverkocht. “Het is echt een hype op dit moment”, zegt Hutten. Het feest op zondag wordt door een kleine achtduizend mensen bezocht. “De oude, Duitse hits slaan echt aan. In Duitsland zijn er nog veel artiesten die hun muziek live ten gehore brengen. Hier in Nederland heb je dat minder: de artiesten zitten niet meer in de muziek of ze zijn van een dusdanige leeftijd, dat het niet meer gaat.”


Vrijdag en zaterdag

Het vierdaagse evenement gaat donderdagavond van start, met Rossum Live. Artiesten als Jaap Resema, Emma Heesters en de Edwin Evers Band staan er op de bühne. “Het is nagenoeg uitverkocht, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar”, vertelt Hutten.

Vrijdagmiddag gaat een Oostenrijkse band een aantal zorginstellingen in de regio langs, om er ‘Oostenrijkse sferen’ te laten horen. Vrijdagavond treedt vervolgens de Sint Henricus Fanfare op en op zaterdag is het traditionele Oktoberfest, met gratis entree.

“Het staat er goed voor”, zegt Hutten over de laatste voorbereidingen. “We hebben ook mooi weer, dus het gaat van een leien dakje.” Dat het feest in Rossum is uitgegroeid tot groot, meerdaags evenement, ging volgens de organisator niet van vandaag op morgen. “Daar moet je langzaam in groeien. Het heeft jaren geduurd en ging stap voor stap.”
Tickets en meer info op twentsepiratenparty.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.