Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

IJsbaan in Oldenzaal komt terug: 'Kaartjes niet duurder'

Ijsbaan
Ijsbaan Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Na twee jaar afwezigheid staat er vanaf eind november weer een ijsbaan in Oldenzaal. Ondanks de huidige energiecrisis, worden de kaartjes voor het schaatsen op de baan niet duurder. “Wij profiteren van het goede energiecontract dat de gemeente Oldenzaal nu nog heeft”, zegt organisator Justin Roelof.


Vanwege de coronapandemie was schaatsen in hartje Oldenzaal de afgelopen twee winters niet mogelijk. Voor dit jaar is de animo alweer groot, zegt Roelof. “De curlingcompetitie zit al bijna vol. We hebben 87 bedrijven zover gekregen dat ze mee willen doen.

Het is toch wel de kracht van Oldenzaal dat we zoveel mensen op de been krijgen.”

Locatie

De schaatsbaan staat straks weer naast de Plechelmusbasiliek. “Dat is een prima plek, al is het wel een stiekeme wens om de baan op de Groote Markt te plaatsen. Maar helaas gaat dat niet lukken”, zegt Roelof.
::volgendepagina::
Hij verzekert dat de toegangskaartjes voor de ijsbaan niet duurder worden. “Omdat we kunnen putten uit het contract van de gemeente, zijn we niet genoodzaakt om alles extreem te verhogen. We moeten kijken hoe het volgend jaar gaat, maar voor dit jaar profiteren we er dus nog van.”

De ijsbaan staat vanaf eind november gedurende vijf weken in Oldenzaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.