Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Stroat Ensemble Oldenzaal met bus naar Londen voor ‘swingend feest’

De20bus20naar20 Londen2001
Stroat Ensemble Oldenzaal naar Londen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Het Stroat Ensemble Oldenzaal gaat dit weekend internationaal. Met 28 man treedt de Oldenzaalse bigband op in de straten van Londen.


Het is een idee van Ensemble-lid Heleen Oude Nijhuis, die zelf in de Britse hoofdstad heeft gewoond. Het Stroat Ensemble is een bigband uit Oldenzaal. “De gemiddelde bigband is redelijk saai, maar wij maken er wel een heel leuke show van. We maken wat swingerende muziek dan een dweilorkest”, zegt Oude Nijhuis.

Notting Hill

De Oldenzaalse woonde zelf een tijdlang in Londen voor haar werk. “Ik liep daar rond en dacht: hier moet het stroat een keer langskomen. Zodoende hebben we het opgezet.”
De band gaat onder meer spelen op Portobello Road, bekend uit de film Notting Hill. “Ook gaan we naar het grootste punt van de stad, om te kijken hoe groot het daar allemaal is.”

Links rijden

Hoewel het Ensemble een eigen bus heeft, gaat dat voertuig niet mee. “Helaas is ‘ie kapot, dus moeten we met een vervangende bus naar Londen.” De band gaat met de bus naar Hoek van Holland, waar ze op de boot stappen.
Voor de chauffeur wordt het wel even wennen, aangezien ze in Engeland links rijden. “Ik denk dat de chauffeurs dat nog wel een keer vergeten”, grapt Oude Nijhuis.
De band keert zondagavond weer huiswaarts.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.