Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

200 nieuwe woningen in Graven Es met 'dorps karakter'

Nieuwbouw oldenzaal gravenweide exterieur 1
Nieuwbouwplan Gravenweide
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In de Graven Es in Oldenzaal komen 150 tot 200 nieuwe woningen. De gemeente wil de nieuwe wijk een ‘wat dorps karakter’ geven, waarbij de kopers ook meer vrijheid hebben om te bepalen hoe hun woning eruit komt te zien.


De nieuwe wijk komt te liggen in de Graven Es, tussen basisschool De Bongerd en de bergingsvijver aan de Harplaan. Hoeveel woningen er exact gebouwd worden, is nog niet duidelijk. “Nu de schetsen klaar zijn, kijken we met een aantal ontwikkelaars naar wat er realiseerbaar is. Daarbij denken we aan 150 tot 200 woningen”, zegt wethouder Rob Christenhusz van Oldenzaal.

Dorps karakter

De nieuwe wijk moet volgens de wethouder een ‘dorps karakter’ krijgen. “Dus niet alleen maar geschakelde woningen. We willen ook vrijstaande kabels in de aanbieding doen en twee-onder-een-kap-woningen.” Ook krijgen de kopers van een kavel meer vrijheid bij het bouwen van hun woning.“Er ligt al langere tijd de behoefte van de Oldenzaalse raad om meer welstandsvrij te bouwen, dus dat je minder aan regels gebonden bent. De koper kan daarbij zelf bepalen welke woningen hij neerzet. We geven natuurlijk wel kaders mee.”

Extra woningen

Vanwege de woningnood wil Oldenzaal versneld extra woningen bouwen. In een ander deel van de Graven Es komen op korte termijn 45 woningen en aan de andere kant van de stad moeten nog eens honderd woningen verrijssen. “Het credo van deze raad is: bouwen, bouwen, bouwen, omdat de behoefte erg groot is”, zegt Christenhusz. Het is de bedoeling dat vanaf 2024 wordt gestart met de nieuwbouw in De Graven Es. Belangstellenden kunnen zich naar verwachting vanaf volgend jaar inschrijven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.