Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

SDC'12 gaat op zaterdag voetballen

Hoofdveld SDC 12
Hoofdeveld SDC'12
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - SDC'12 uit Denekamp gaat vanaf het nieuwe voetbalseizoen met de prestatie teams de overgang maken naar de zaterdagcompetitie. Peiling10 jarig bestaanOverleg


De aanleiding voor het naar buiten brengen is dat bleek dat de KNVB de Denekampse voetbalclub SDC'12 op de lijst van het zaterdagvoetbal voor het volgende seizoen heeft gezet. "SDC'12 heeft nog geen officiële bevestiging gehad van de KNVB maar door opname in de lijst van de KNVB het is zeker de dat SDC'12 volgend seizoen op zaterdag kan starten", aldus voorzitter Ivo Zekhuis tegenover Twente FM.

Reden voor de overgang van zondag naar zaterdag zijn de geluiden van de voetballers uit de hoogste drie elftallen die aangaven graag op zaterdag te spelen.

"Ieder jaar wordt er onder de jeugd gepeild wat de spelers van het eerste, tweede en jeugd onder de 19 willen. De roep was zo groot dat we besloten hebben om het door te zetten", aldus de voorzitter van SDC'12.
De club, die dit jaar 10 jaar bestaat, is voortgekomen uit een fusie met Sportclub Denekamp en DOS'19 en ging verder onder de naam Sportclub Dos Combinatie '12 (SDC'12). De club speelde eerst met twee prestatieteams maar dat werd terug gebracht naar een team. Op dit moment spelen nog tien teams op zondag en vijf op zaterdag. Het streven is om opnieuw met twee prestatieteams op zaterdag te gaan spelen. Ook verwacht Zekhuis dat jongens die afgelopen jaren zijn weggegaan terug komen om op zaterdag te voetballen. Het bestuur van SDC'12 heeft inmiddels met het stichtingsbestuur van sportpark de Molendijk gesproken om zaken in goede banen te leiden. "Het wordt wat drukker op zaterdag en daar moeten we rekening mee houden en dat gaan we komende periode uitzoeken".
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.