Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Tweede herstelplan geeft culturele sector in Oldenzaal een financiële impuls

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De culturele sector in Oldenzaal heeft door corona een moeilijke tijd achter de rug.


Minder vrijwilligers, minder animo en een beperkt aanbod hakt er bij de instellingen en verenigingen flink in. Ondersteuning en versterking van de sector blijft dan ook nodig voor de lange termijn. Daarom heeft de gemeente met de culturele instellingen en verenigingen een herstelplan 2.0 gemaakt. Het college van B&W stelt hiervoor 190.000 euro ter beschikking.

Herstelplan
In 2021 is samen met het culturele veld een eerste herstelplan opgesteld. Dit leverde nieuwe initiatieven op en het afgelopen jaar zijn culturele activiteiten en evenementen weer opgezet. In het herstelplan 2.0 staan acties die een bijdrage leveren aan een verder herstel en versterking van de lokale culturele sector. Eén van deze acties is voortzetting van de brede campagne om het culturele aanbod
onder de aandacht te brengen. Zeker met het oog op de toekomst is dit hard nodig.

Wethouder van cultuur Murat Yildirim: “Het is van belang om de kracht van de lokale kunst- en cultuursector in te zetten voor onze samenleving. Oldenzaal is een stad met een rijk cultureel leven en dat willen we behouden voor de toekomst. Aantrekkelijke culturele activiteiten dagen mensen uit om mee te doen, plezier te beleven en zich gewaardeerd te voelen.”

Energiecrisis
Natuurlijk kampt de culturele sector niet alleen met de gevolgen van corona, maar ook met de huidige energiecrisis, inflatie en stijgende loon-, productie- en materiaalkosten. Het college van B&W buigt zich op dit moment over deze vraagstukken en bekijkt dit in breder perspectief: sociaal domein, sportverenigingen, inwoners, onderwijs en ondernemers. Het geld dat voor het herstelplan 2.0 beschikbaar
is gesteld, is bedoeld voor herstel van de sector na de coronacrisis. Dit bedrag heeft gemeente Oldenzaal van het Rijk hiervoor gekregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.