Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Zorgen over toekomst trein Berlijn

Dresden 1963551 1920
Duitse intercity.
Beeld: Twente FM

TWENTE - De NS heeft grote zorgen over de toekomst van de trein van Amsterdam naar Berlijn, waar in Twente ook veel gebruik van wordt gemaakt.


Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) wil het traject gaan aanbieden aan andere vervoerders dan de NS. Volgens de NS wordt de reiziger daar de dupe van. "Het betekent minder verbindingen, vaker overstappen en verschillende vervoersbewijzen."

De staatssecretaris is van plan om de intercity naar Berlijn - behalve de trein tussen half vijf 's middags en half zeven 's avonds - vanaf 2025 in open toegang aan te bieden, schreef ze dinsdag aan de Tweede Kamer.

Dat betekent dat in principe iedere aanbieder, zoals een Keolis of Arriva, zich voor het traject kan inschrijven.

De trein van Amsterdam naar Berlijn stopt in deze regio Deventer, Almelo en Hengelo. Vanaf eind 2023 wordt de treinverbinding versneld. Reizigers tussen beide hoofdsteden zijn dan een half uur minder lang onderweg.

(Artikel in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.