Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Twee opties voor vernieuwbouw Twents Carmel College locatie Lyceumstraat

Oldenzaal Carmellyceum
Twents Carmel College Oldenzaal Lyceumstraat
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Twents Carmel College en gemeente Oldenzaal hebben de afgelopen maanden een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren naar de huisvesting van de vier schoollocaties van de school in Oldenzaal.


In dit onderzoek is per locatie gekeken naar de onderwijskundige en bouwkundige situatie. De resultaten van het onderzoek zijn nu bekend en voor de locatie aan de Lyceumstraat kunnen nu twee opties voor vernieuwbouw worden uitgewerkt.

De gemeenteraad van Oldenzaal ontvangt de resultaten van het onderzoek en wordt gevraagd om in te stemmen met nadere uitwerking van twee vernieuwbouw-scenario’s voor de locatie Lyceumstraat. De definitieve keuze wordt begin 2023 gemaakt, zodat in 2025 een start gemaakt kan worden met de vernieuwbouw.

Voor de andere locaties staan de investeringen pas na 2035 gepland.

Vooruitlopend op de definitieve plannen stelt de gemeente Oldenzaal samen met TCC een samenwerkingsovereenkomst op. In die overeenkomst wordt vastgelegd onder welke voorwaarden TCC voorbereidende werkzaamheden kan starten. Hierbij worden bijvoorbeeld aanpassingen gedaan om het gebouw meer klimaatbestendig en beter ventileerbaar te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.