Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

KIJK TERUG: Noud (9) protesteert samen met zijn vrienden voor de boeren

22 40 dinkelland saasveld boerenprotest kinderen
Van links naar rechts: Jens (8), Ties (7), Andrew (9), Cas (8), Joep (9).
Beeld: Twente FM

SAASVELD- Geen boerenzoons, maar boer worden willen ze wel: “Ik wil later zelf boer worden en straks kan dat niet meer”, vertelt Joep. Genoeg reden voor de jongens tussen de 7 en 9 jaar oud om een boerenprotest te organiseren.

Geheel op eigen initiatief bedachten zij een protest op skelters. Met hun protestborden, skelters en vlaggen blokkeren ze in Saasveld een kruising om voor de boeren op te komen: “We houden het even dicht en daarna mogen mensen er weer langs”, vertelt Noud.
De meeste mensen vinden het wel grappig geeft de jonge demonstrant aan. De jongens hopen dat de overheid gaat nadenken over andere plannen, zodat de boeren kunnen blijven.

Het is niet de eerste keer dat de ze protesteren, ondertussen zijn ze al ervaren demonstranten: “We hebben eerst hier het fietspad met traptrekkers geblokkeerd en toe bedachten we om protestborden aan onze skelters te maken,” vertelt Noud.

Noud (9): "De jongens willen allemaal boer of loonwerker worden en dat kan straks niet meer."


De jonge demonstranten hadden met hun skelters in de stad willen protesteren: “Op tiktok zag ik kinderen met de skelters in de stad. Dit hadden wij vandaag ook wel gewild, maar dat was toch iets te ver vanaf Saasveld.”

Met dit protest hopen de jongens veel mensen te bereiken waaronder andere kinderen, zodat zij ook gaan protesteren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.